Γαλλικά

Τα Γαλλικά και το Εκπαιδευτήριο Μαίρης Ν. Ράπτου


music2Τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου με παράδοση και συνεχή αφοσίωση στο γαλλικό πλούτο και πολιτισμό, ξεκινά τη διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας στην Ε’ Δημοτικού. Οι μαθητές μυούνται στη γαλλική γλώσσα και κουλτούρα μέσα από μια σειρά διαδραστικών δραστηριοτήτων. Από τα πρώτα κιόλας μαθήματα, σε μορφή παιχνιδιού, οι μαθητές αναζητούν στο λεξιλόγιο τους γαλλικές λέξεις που χρησιμοποιούν ήδη στην ελληνική γλώσσα. Η διδακτική μέθοδος που χρησιμοποιούμε ονομάζεται  CopainsCopines1 των εκδόσεων Traitd’Unionκαι ξεκινά με το γαλλικό αλφάβητο, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν το βασικό λεξιλόγιο, ώστε στο τέλος της χρονιάς να μπορούν να συστηθούν, να μιλήσουν για τον εαυτό τους και για τα ενδιαφέροντα τους, για τις αγαπημένες τους δραστηριότητες ,να ρωτήσουν και να πάρουν αντίστοιχες πληροφορίες από τους συμμαθητές τους.

Στη ΣΤ’ Δημοτικού συνεχίζουμε με τη δεύτερη σειρά της διδακτικής μεθόδου Copains Copines 2. Σε αυτήν την τάξη , τα παιδιά μας εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους, να γράφουν γράμμα ή email, να περιγράφουν αναλυτικά εικόνες και να κάνουν μικρούς διαλόγους μεταξύ τους, πάνω σε θέματα που αφορούν στην καθημερινότητά τους.

Η διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας συνοδεύετε από ένα δικό μας corpus βασισμένο στις θεματικές ενότητες του βιβλίου μας (ανά τάξη και ανά επίπεδο) καλύπτοντας τις βασικές ανάγκες λεξιλογίου και γραμματικής. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, χρησιμοποιούμε πλούσιο εποπτικό υλικό, όπως η χρήση βιντεοπροβολέα, διαδραστικού πινάκα και ακουστικών συσκευών. Οι μαθητές επίσης έχουν τη δυνατότητα να δανειστούν βιβλία με CD και παραμύθια εμβαθύνοντας στη γλώσσα, διαβάζοντας, ακούγοντας και τραγουδώντας.

Τα παιδιά μας ολοκληρώνοντας τη ΣΤ΄ Δημοτικού , είναι έτοιμοι να συμμετέχουν στις εξετάσεις του γαλλικού πτυχίου DELF A1 PRIM , του πρώτου επιπέδου σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Σπουδών για τις Γλώσσες.


Για την καλύτερη προετοιμασία των παιδιών μας το σχολείο μας τους δίνει την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια επιπλέον ώρα προετοιμασίας αποκλειστικά με πρότυπα θέματα των αντίστοιχων εξετάσεων.

Διεύθυνση

Διεύθυνση:
 Καρδίτσης 21,  Λάρισα
Τηλ:
2410-624403
Fax:
2410-624403
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website:
www.sxoleioraptou.gr

Με λίγα λόγια

Τα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου λειτουργούν από το 1957 στην πόλη της Λάρισας. Ιδρύτρια και καθοδηγήτρια του σχολείου αυτού είναι η δ. Μαίρη Ν. Ράπτου. 

Συνδεθείτε μαζί μας!

 

JoomShaper