Παιδικός Σταθμός Μ. Ράπτου

Στόχοι Παιδικού Σταθμού

Ο Παιδικός Σταθμός Μ. Ράπτου ιδρύθηκε το 1986. Στα 29 χρόνια λειτουργίας του βασικό μέλημα μας είναι η στήριξη της εργαζόμενης μητέρας και ολόκληρης της οικογένειας, καθώς και η ολόπλευρη ανάπτυξη και κοινωνικοποίηση κάθε παιδιού.

Εξασφαλίζουμε ένα ασφαλές, φιλόξενο, οικείο και χαρούμενο περιβάλλον.

Το άρτια καταρτισμένο και έμπειρο εκπαιδευτικό μας προσωπικό, σεβόμενο τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες κάθε παιδιού, δημιουργεί τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες για να αναδυθεί η μοναδικότητα, οι κλίσεις και τα ταλέντα του.

Η δομή και η οργάνωση του χώρου σε γωνιές δραστηριοτήτων παρέχουν κίνητρα και ερεθίσματα για τη βιωματική προσέγγιση και πρόσληψη της γνώσης. Με αυτόν τον τρόπο, η ζωή στον Παιδικό Σταθμό Μ. Ράπτου γίνεται ένας διαρκής πειραματισμός εξερεύνησης και ανακάλυψης γνώσεων και εμπειριών.

Μέσα από ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες τα παιδιά ανακαλύπτουν με χαρά την αξία της συλλογικότητας, της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης.

Ιδιαίτερη, όμως, βαρύτητα δίνεται στην πνευματική και ηθική καλλιέργεια των παιδιών από αυτή την τρυφερή ηλικία.

 

Δραστηριότητες Παιδικού Σταθμού

Το ημερήσιο πρόγραμμα του Παιδικού Σταθμού Μ. Ράπτου απαρτίζεται από μια πληθώρα εκπαιδευτικών παιχνιδιών, που καλύπτουν όλους τους γνωστικούς τομείς.

 1. Κινητικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, για την κάληψη της βασικής ανάγκης αυτής της ηλικίας που είναι οι κινητικές δραστηριότητες.
 2. Παιχνίδια φαντασίας, όπως η δραματοποίηση, το θεατρικό παιχνίδι και το κουκλοθέατρο, που συμβάλλουν στην σωματική έκφραση των παιδιών.
 3. Γλωσσικά παιχνίδια, που στοχεύουν στην ορθή εκφορά του λόγου και τον εμπλουτισμό του λεξιλογίου τους.
 4. Παράλληλα, τα παιδιά πειραματίζονται και μαθαίνουν να χειρίζονται τα διάφορα υλικά χειροτεχνίας συνθέτοντας καλαίσθητες δημιουργίες.
 5. Η αισθητική καλλιέργεια των παιδιών ενισχύεται και μέσα από την επαφή τους με τη μουσική, όπου εξοικειώνονται με τα κρουστά μουσικά όργανα και με απλές μουσικές έννοιες.
 6. Υλοποιούνται παιγνιώδεις δραστηριότητες, προσαρμοσμένες σε αυτή την ηλικία, οι οποίες φέρνουν σε επαφή τα παιδιά με απλές μαθηματικές έννοιες.

 

Ωράριο Λειτουργίας

Ο Παιδικός Σταθμός Μ. Ράπτου λειτουργεί από τις 7:30 π.μ. έως τις 3:30 μ.μ. Το πρόγραμμα διδασκαλίας ξεκινά στις 8:15 π.μ. και λήγει στη 1:10 μ.μ. Παραμένει ανοικτός έντεκα μήνες τον χρόνο από 1η Σεπτεμβρίου έως και 31 Ιουλίου. Δεχόμαστε παιδιά από 2½ έως 5 ετών.

 

 • 25h_March
 • Giori_Lijis_Music
 • Giorti_Yuxagwgias
 • X-mas
 • X-mas_3
 • Xtapodia

Simple Image Gallery Extended

 

 

Διεύθυνση

Διεύθυνση:
 Καρδίτσης 21,  Λάρισα
Τηλ:
2410-624403
Fax:
2410-624403
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website:
www.sxoleioraptou.gr

Με λίγα λόγια

Τα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου λειτουργούν από το 1957 στην πόλη της Λάρισας. Ιδρύτρια και καθοδηγήτρια του σχολείου αυτού είναι η δ. Μαίρη Ν. Ράπτου. 

Συνδεθείτε μαζί μας!

 

JoomShaper