Νηπιαγωγείο Μ. Ράπτου

 

Στόχοι Νηπιαγωγείου 

Το Νηπιαγωγείο Μ. Ράπτου επί 57 συνεχή χρόνια, με παράδοση στην αγωγή της προσωπικότητας και την ουσιαστική στήριξη και φροντίδα του έργου της μητέρας αλλά και ολόκληρης της οικογένειας, στοχεύει να προσφέρει ποιοτικό έργο σε όλους τους τομείς ανάπτυξης των παιδιών μας εφαρμόζοντας δοκιμασμένες και επιστημονικά εμπεριστατωμένες μεθόδους, με έμπειρο και εξαιρετικά καταρτισμένο προσωπικό.

  • Στοχεύουμε στην πολύπλευρη ανάπτυξη των μικρών μαθητών μας, μέσα σε οικογενειακό, φροντισμένο περιβάλλον, πλούσιο σε ερεθίσματα και εποπτεία
  • Προάγουμε την επιστημονική προσέγγιση των γνωστικών αντικειμένων, την καλλιέργεια της ομαδικότητας, της συνεργατικότητας και της βιωματικής πρόσληψης των γνώσεων.
  • Πρωταρχικό μέλημα μας παραμένει φυσικά η ηθική και πνευματική αγωγή των μικρών μαθητών.

 

 

Δραστηριότητες Νηπιαγωγείου

Πρωταρχικό ρόλο για εμάς και σε αυτό το στάδιο ανάπτυξης των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε μια τακτική και ουσιαστική συνεργασία με τους γονείς των παιδιών (και την οικογένεια και υποστήριξή τους). Γι’ αυτό το σκοπό οργανώνονται «κύκλοι συζήτησης» με τους γονείς των μαθητών μας, σε επίκαιρα, παιδαγωγικά, κοινωνικά και πνευματικά θέματα. Τακτικά επισκέπτονται το Σχολείο μας διακεκριμένοι επιστήμονες και παράγοντες της πνευματικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας και της πατρίδας μας και δίνουν διαλέξεις σε πνευματικά και επιστημονικά θέματα.

Στην πολύπλευρη μόρφωση των παιδιών μας συνεισφέρει η ενεργός συμμετοχή τους στην οργάνωση και στην παρουσίαση εορταστικών εκδηλώσεων, κυρίως με θρησκευτικό και πατριωτικό περιεχόμενο, καθώς και οι οργανωμένες και χρήσιμες στα παιδιά μας εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Η μαθησιακή διαδικασία οργανώνεται σε ευχάριστο περιβάλλον, με χρήση πλούσιου εποπτικού και παιδαγωγικού υλικού, που ενισχύει και εμπεδώνει τη γνώση, με τρόπο ελκυστικό και ενδιαφέροντα για τα παιδιά. Αξιοποιείται η δραματοποίηση, το θεατρικό παιχνίδι, το κουκλοθέατρο και άλλες δραστηριότητες που ευνοούν την ψυχαγωγία και την έκφραση των παιδιών μας.

Η φυσική αγωγή και η μουσική διδάσκονται από ειδικά καταρτισμένους και έμπειρους εκπαιδευτικούς δύο φορές την εβδομάδα.

 

Ωράριο Λειτουργίας

Το Νηπιαγωγείο Μ. Ράπτου λειτουργεί από τις 7:30 π.μ. έως τις 3:30 μ.μ. Το πρόγραμμα διδασκαλίας ξεκινά στις 8:15 π.μ. και λήγει στη 1:10 μ.μ. Δεχόμαστε παιδιά από 5½ έως 6 ετών.

 

  • 25h_March
  • Giorti_Lijis
  • Giorti_Yuxagwgias
  • Ombreles
  • Stars
  • X-mas

Simple Image Gallery Extended

 

Διεύθυνση

Διεύθυνση:
 Καρδίτσης 21,  Λάρισα
Τηλ:
2410-624403
Fax:
2410-624403
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website:
www.sxoleioraptou.gr

Με λίγα λόγια

Τα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου λειτουργούν από το 1957 στην πόλη της Λάρισας. Ιδρύτρια και καθοδηγήτρια του σχολείου αυτού είναι η δ. Μαίρη Ν. Ράπτου. 

Συνδεθείτε μαζί μας!

 

JoomShaper