Τα Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο

Σε όλα τα τμήματα του νηπιαγωγείου μας και του παιδικού σταθμού πραγματοποιείται το μάθημα των Αγγλικών.  Τα παιδιά μέσω βιωματικών εκπαιδευτικών παιχνιδιών έρχονται σε πρώτη επαφή με την Αγγλική γλώσσα, και κατ’ επέκταση με την  αγγλική κουλτούρα. Πρωταρχικοί στόχοι του μαθήματος είναι η ευχάριστη συμμετοχή  των παιδιών στο μάθημα, η απόκτηση θετικών εμπειριών και η εξοικείωση με το άκουσμα της Αγγλικής γλώσσας.

Η έρευνα δείχνει ότι τα παιδιά κάτω της ηλικίας των 8 που μαθαίνουν μια δεύτερη γλώσσα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να μιλούν τη γλώσσα αυτή σαν μητρική και επίσης παρουσιάζουν μεγάλη βελτίωση στην πρώτη τους γλώσσα.
"Lamber and Tucker, 1974/Cummins, 1980/Harley, Hart Lapkin, 1986/ Verhoeven, 1994/Marsh et al, 2000"

Η εκμάθηση μια ξένης γλώσσας προετοιμάζει το παιδί για ένα επιτυχές μέλλον σε μια διαρκώς αναπτυσσόμενη παγκόσμια κοινωνία.

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας έρχονται σε πρώτη επαφή με τα αγγλικά, μέσω του παιχνιδιού. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος η νηπιαγωγός μιλάει αγγλικά στους μικρούς μαθητές. Εκείνοι αντιλαμβάνονται όσα τους λέει, καθώς τους το υποδεικνύει με οπτικά ερεθίσματα, δηλαδή τους δείχνει – παρά τους λέει – αυτό που εννοεί. Μαζί τραγουδούν αγγλικά τραγούδια, ακούν ιστορίες, κάνουν διάλογο με χειρόκουκλες, παίζουν παιχνίδια, μαθαίνουν να χρησιμοποιούν εκπαιδευτικές κάρτεςFlashcardsDvd, διαδραστικό πίνακα, αποστηθίζουν ποιήματα και απασχολούνται σε μια σειρά από διασκεδαστικές και διαδραστικές δραστηριότητες, ζωγραφική και χειροτεχνίες. Από μάθημα σε μάθημα, οι δραστηριότητες 'χτίζουν' η μία την άλλη, έτσι ώστε το παιδί να περνά από την εκμάθηση του συγκεκριμένου λεξιλογίου στην ενεργή χρησιμοποίησή του σε γνώριμες περιστάσεις, δηλαδή  την κατανόηση και τη δημιουργία απλών ερωτήσεων. Επιπλέον με τη χρήση της μουσικής και της κίνησης το παιδί θα βελτιώσει τις κινητικές, γνωστικές, κοινωνικές, συναισθηματικές και μουσικές δεξιότητές του! Τα παιδιά συνηθίζουν να ακούν την αγγλική γλώσσα, απαντούν στις οδηγίες που δίνονται στα αγγλικά και διασκεδάζουν χρησιμοποιώντας την αγγλική γλώσσα. Σε λίγο καιρό, ανταποκρίνονται και αυτά στα αγγλικά, τόσο στους εκπαιδευτικούς, όσο και μεταξύ τους. 

Δυο φορές την εβδομάδα τα παιδιά διδάσκονται το βιβλίο, HAPPYHEARTS 2 (ExpressPublishing). Γνωρίζοντας τους Κένι, Μόλι και Μπίλι, μαθαίνουν αγγλικά μέσα από το τραγούδι, το παιχνίδι, τη ζωγραφική και τη χειροτεχνία.

 

 

 

 

 

Το αγγλικό πρόγραμμα του νηπιαγωγείου συνοψίζεται στα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Τα παιδιά μαθαίνουν μέσω του παιχνιδιού
  • Η μεθοδολογία διδασκαλίας είναι διαδραστική και βασίζεται στην επικοινωνία
  • Στις τάξεις ομιλούνται μόνο τα αγγλικά
  • Τα παιδιά μιλούν στα αγγλικά για θέματα που γνωρίζουν: ζώα, φαγητά, σχολείο, σπίτι κ.α.
  • Τα αγγλικά κατακτώνται με φυσικό τρόπο καθώς τα παιδιά χρησιμοποιούν τόσο το μυαλό όσο και το σώμα τους
  • Η «διδασκαλία» του λεξιλογίου και της γραμματικής είναι ενσωματωμένη στα «μαθήματα»
  • Η συστηματική ενασχόληση των παιδιών με μια γλώσσα που είναι προσαρμοσμένη στην ηλικία τους δεν τα μπερδεύει
  • Τα αγγλικά χρησιμοποιούνται για την καθημερινή επικοινωνία – π.χ. για να ζητήσουν νερό, να πουν μια ιστορία κ.λπ.
  • Πρωταρχικός μας στόχος είναι η συμμετοχή και η θετική στάση απέναντι στην εκμάθηση της ξένης γλώσσας, κάθε παιδιού χωριστά
  • Τα παιδιά διδάσκονται αγγλικά 35 λεπτά καθημερινά

Διεύθυνση

Διεύθυνση:
 Καρδίτσης 21,  Λάρισα
Τηλ:
2410-624403
Fax:
2410-624403
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website:
www.sxoleioraptou.gr

Με λίγα λόγια

Τα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου λειτουργούν από το 1957 στην πόλη της Λάρισας. Ιδρύτρια και καθοδηγήτρια του σχολείου αυτού είναι η δ. Μαίρη Ν. Ράπτου. 

Συνδεθείτε μαζί μας!

 

JoomShaper