Διαγωνισμοί Πληροφορικής

Ο "ΛΥΣΙΑΣείναι Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet. Ο διαγωνισμός διεξάγεται, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, τη Microsoft Hellas και τον OTE, με τη συνεργασία του Ιδρύματος Λαμπράκη, της ΕΕΔΕ, της ΕΠΥ και της Cyprus Computer Society, διακεκριμένων επιστημόνων από Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Ινστιτούτα, Πανεπιστήμια, καθώς και εκπαιδευτικών απ’ όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης. 

Επιπλέον, ο διαγωνισμός έχει χαρακτήρα κοινωνικής προσφοράς, αφού προωθεί τη σημαντική ιδέα «Παίζω και Βοηθάω»! Για κάθε συμμετοχή οι διοργανωτές, καταβάλλουν χρηματικό ποσό σε ίδρυμα που βοηθάει παιδιά.

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μ.Ν. Ράπτου, στηρίζοντας την παραπάνω προσπάθεια, συμμετείχαν στον 17ο διαγωνισμό. Πλήθος μαθητών διακρίθηκαν στην τελική φάση όπου και συγκέντρωσαν πολύ καλές βαθμολογίες.

 

lysias


 

Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, 28 Ιανουαρίου 2015

Μαθητικός Διαγωνισμός αφίσας ή βίντεο «Σκέφτομαι πριν δημοσιεύσω!» 

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας διεξάγει διαγωνισμό αφίσας ή βίντεο για μαθητές πρωτοβάθμιας (Ε'’, ΣΤ'’ Δημοτικού) και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνασίου) με θέμα την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο και κεντρικό σύνθημα«Σκέφτομαι πριν δημοσιεύσω!».

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού οι μαθητές ενημερώθηκαν για την αξία της προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων στο Διαδίκτυο, παρακολούθησαν σχετικά βίντεο και πλοηγήθηκαν σε σχετικούς ιστότοπους. Δύο μαθήτριές μας συμμετέχουν στον διαγωνισμό με αφίσες μεγέθους Α3. 

Διεύθυνση

Διεύθυνση:
 Καρδίτσης 21,  Λάρισα
Τηλ:
2410-624403
Fax:
2410-624403
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website:
www.sxoleioraptou.gr

Με λίγα λόγια

Τα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου λειτουργούν από το 1957 στην πόλη της Λάρισας. Ιδρύτρια και καθοδηγήτρια του σχολείου αυτού είναι η δ. Μαίρη Ν. Ράπτου. 

Συνδεθείτε μαζί μας!

 

JoomShaper