Ασφάλεια

safety

Το Διαδίκτυο είναι σήμερα καθημερινό εργαλείο στη ζωή μας. Από μικρή ηλικία τα παιδιά έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο και το θεωρούν ως μια αγαπημένη απασχόλησή τους. Το Διαδίκτυο προσφέρει στα παιδιά και τους νέους απίθανες ευκαιρίες να ανακαλύπτουν, να συνδέονται και να δημιουργούν ηλεκτρονικά. Ωστόσο, η χρήση του Διαδικτύου ενέχει και κινδύνους. Για παράδειγμα, είναι ένα ανοιχτό παράθυρο σε έναν κόσμο που συμμετέχουν και οι ενήλικοι και περιέχει υλικό ακατάλληλο για τα παιδιά.

Το σημαντικότερο είναι να προστατεύει κανείς τα προσωπικά του στοιχεία, που είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή του, δηλαδή να προστατεύεται ο υπολογιστής από τους ιούς και να αναβαθμίζεται το λογισμικό του. Όσον αφορά στα παιδιά, μπορείτε να αυξήσετε την ασφάλεια των δεδομένων χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις των φίλτρων και τις επιλογές φιλτραρίσματος περιεχομένου που διαθέτουν διάφορα προγράμματα.

Βέβαια, σημαντικό είναι να λειτουργεί σωστά ο υπολογιστής. Ωστόσο, για τα παιδιά και τους νέους, το Διαδίκτυο είναι κυρίως ένα κοινωνικό περιβάλλον, όπου μπορεί κανείς να συναντήσει φίλους, αλλά και ξένους. Στο Διαδίκτυο μπορεί να πληγωθείς, να υποστείς παρενοχλήσεις, ακόμα και να σε εξαπατήσουν. Η καλύτερη προστασία είναι η χρήση της κοινής λογικής. Το σημαντικότερο είναι να πληροφορηθούν τα παιδιά για τους κινδύνους που ενέχει το Διαδίκτυο, έτσι ώστε να συμπεριφέρονται με ασφαλή τρόπο και να παραμένουμε διαθέσιμοι για να συζητήσουμε μαζί τους τυχόν προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κατά τη χρήση του Διαδικτύου.

 

Η χρήση του Διαδικτύου είναι ασφαλής, αρκεί να θυμάστε τα εξής τρία πράγματα:

 Προστατέψτε τον υπολογιστή σας

  • Διατηρείτε το λειτουργικό σύστημα ενημερωμένο
  • Χρησιμοποιείτε πρόγραμμα προστασίας από ιούς
  • Χρησιμοποιείτε τοίχος προστασίας
  • Προσέχετε όταν κάνετε λήψη περιεχομένου

 Προστατέψτε τον εαυτό σας στο Διαδίκτυο

  • Να είστε επιφυλακτικοί όταν δίνετε προσωπικές σας πληροφορίες
  • Να σκέφτεστε πάντοτε με ποίον μιλάτε
  • Να θυμάστε ότι δεν είναι όλα αξιόπιστα και δεν είναι όλοι ειλικρινείς στο Διαδίκτυο

 Ακολουθήστε τους κανόνες

  • Πρέπει να τηρείτε το νόμο, ακόμα και στο Διαδίκτυο
  • Να θυμάστε να σκέφτεστε και τους άλλους όπως και τον εαυτό σας όταν είστε στο Διαδίκτυο
 

Χρήσιμοι Ιστότοποι για Ενημέρωση και Προστασία

 

 

Διεύθυνση

Διεύθυνση:
 Καρδίτσης 21,  Λάρισα
Τηλ:
2410-624403
Fax:
2410-624403
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website:
www.sxoleioraptou.gr

Με λίγα λόγια

Τα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου λειτουργούν από το 1957 στην πόλη της Λάρισας. Ιδρύτρια και καθοδηγήτρια του σχολείου αυτού είναι η δ. Μαίρη Ν. Ράπτου. 

Συνδεθείτε μαζί μας!

 

JoomShaper