Πανελλήνιες Εξετάσεις

 

Τα Αποτελέσματα του Λυκείου Μ. Ράπτου στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Στα Εκπαιδευτήρια Μ. Ν. Ράπτου υπηρετούμε ολοκληρωμένα το Πρόσωπο του κάθε παιδιού, που για μας είναι, το καθένα ξεχωριστά, Πρόσωπο του Χριστού μας. Θεωρούμε ως εκ τούτου πετυχημένο το Έργο μας όταν οι Μαθητές μας γίνονται ολοκληρωμένες προσωπικότητες, με υγιές σώμα και νου και κυρίως ψυχή!

Από την άποψη αυτή, οι επιτυχίες των μαθητών μας στις Πανελλήνιες Εξετάσεις μας ικανοποιούν ασφαλώς, αλλά δεν θεωρούμε πως σε αυτές εξαντλείται το έργο μας. Ίσα-ίσα, θεωρούμε πως η σταδιοδρομία των παιδιών μας εξαρτάται πολύ περισσότερο από τον χαρακτήρα που έχουν οικοδομήσει, παρά από την όποια βαθμολογία σε κάποιες εξετάσεις. Κανένα «εικοσάρι» δεν συγκρίνεται με το να τρέφει το παιδί μας αισθήματα ευγνωμοσύνης, φιλανθρωπίας, φιλομάθειας κ.λπ.       

Τούτου λεχθέντος, θεωρούμε χρέος μας να γνωστοποιήσουμε ορισμένα στοιχεία που αφορούν την πορεία των Εκπαιδευτηρίων μας στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

panelladikes3

 Το διάστημα 2002-2011, ο καθηγητής Χημείας Δημήτρης Νούλας, που υπηρετεί στη Δημόσια Εκπαίδευση, συνέλεγε και επεξεργαζόταν αυτοβούλως τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων όλων των Εκπαιδευτηρίων της Λάρισας και τα δημοσίευε επωνύμως στις καθημερινές εφημερίδες της Λάρισας «Ελευθερία» και «Ημερήσιος Κήρυξ».

Όλα τα χρόνια (2002-2011) οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας επιτυγχάνουν κατά μέσο όρο κάθε χρόνο αρκετά υψηλότερες βαθμολογίες από τα υπόλοιπα Ιδιωτικά και Δημόσια Λύκεια της πόλης.

Αλλά και στη συνέχεια (2012 και 2013) οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας πέτυχαν υψηλές επιδόσεις.

Στις Πανελλήνιες του 2012 εισήχθησαν στην Ανώτατη Εκπαίδευση 53 μαθητές μας (ποσοστό 96,5%) εκ των οποίων 50 (91%) σε ΑΕΙ και 3 (5,5%) σε ΑΤΕΙ

Στις Πανελλήνιες του 2013 εισήχθησαν στην Ανώτατη Εκπαίδευση 52 μαθητές μας (ποσοστό 98%), εκ των οποίων 41 (77%) σε ΑΕΙ και 11 (21%) σε ΑΤΕΙ.


 

raptou3


 

 

Πανελλήνια Διάκριση

Οι  επαναλαμβανόμενες αυτές διακρίσεις των Εκπαιδευτηρίων μας επιβεβαιώθηκαν από τη μία και μοναδική Πανελλήνια Σύγκριση Αποτελεσμάτων όλων των σχολείων της Ελλάδας στις Πανελλήνιες Εξετάσεις που έγινε στην Ιστορία της Ελληνικής Εκπαίδευσης. Την πραγματοποίησε ο επί σειρά ετών κορυφαίος ερευνητής σε θέματα εκπαίδευσης στην Παγκόσμια Τράπεζα της Ουάσινγκτον Γιώργος Ψαχαρόπουλος και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα» την 23η Ιουλίου 2001.

psaharo1

 

Διεύθυνση

Διεύθυνση:
 Καρδίτσης 21,  Λάρισα
Τηλ:
2410-624403
Fax:
2410-624403
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website:
www.sxoleioraptou.gr

Με λίγα λόγια

Τα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου λειτουργούν από το 1957 στην πόλη της Λάρισας. Ιδρύτρια και καθοδηγήτρια του σχολείου αυτού είναι η δ. Μαίρη Ν. Ράπτου. 

Συνδεθείτε μαζί μας!

 

JoomShaper