Short Curricula Vitae

Οι συνεργάτες του προγράμματος Διεθνούς Απολυτηρίου των Εκπαιδευτηρίων μας

 

Στην εκδήλωση της 22 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση των εκπαιδευτικών της παιδαγωγικής ηγετικής ομάδας του προγράμματος του Διεθνούς Απολυτηρίου των Εκπαιδευτηρίων μας.

Ακολουθούν τα σύντομα βιογραφικά τους.

 

Στυλιανή Παπασταμάτη

Ελληνική Λογοτεχνία

         

Γεννήθηκε στη Χίο. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Κλασική Φιλολογία (King’s College London, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου) και εκπόνησε τη διδακτορική της έρευνα στο Πανεπιστήμιο University College London. Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών κατά το τρίτο έτος των προπτυχιακών σπουδών της

Δίδαξε Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία στο Τμήμα Ελληνικών και Λατινικών του University College London ως έμμισθη μεταπτυχιακή βοηθός διδασκαλίας από το 2008 ως το 2012, όπως επίσης και στο εντατικό πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου Κλασικών Γλωσσών. Επίσης, εργάστηκε ως δασκάλα Νέων Ελληνικών στο σχολείο της Ελληνικής κοινότητας αγίου Ιωάννου στο Λονδίνο (2011).

Εκτός από Ελληνικά και Αγγλικά, γνωρίζει Γερμανικά και Γαλλικά. Έχει επίσης πιστοποίηση χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών. Είναι επίτιμη ερευνητική συνεργάτις του τμήματος Ελληνικών και Λατινικών του University College London.

 

Σταυρούλα Κουτίνα

Αγγλικά

 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τορόντο του Καναδά και ολοκλήρωσε τις σπουδές της  στην Αγγλική Γλώσσα και  Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο το 1994. Στη συνέχεια  δίδαξε στη σχολή Montessori του Markham, στο Τορόντο, για δύο χρόνια.

Το 1998 μετακόμισε στην Ελλάδα και παρακολούθησε μαθήματα  στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αναγνωρίσει το πτυχίο της. Για πολλά χρόνια δίδαξε την Αγγλική γλώσσα και από το 2006 έως το 2015,  εργάζονταν ως καθηγήτρια Αγγλικών στο Διεθνές Σχολείο της Λάρισας διδάσκοντας στο Γυμνάσιο και Λύκειο αυτού, καθώς και στις αντίστοιχες τάξεις του Διεθνούς  Κοινοτικού Σχολείου της Λάρισας.

Εκεί δίδασκε μαθήματα στην  Αγγλική γλώσσα σε μαθητές από όλο τον κόσμο και προετοίμαζε με επιτυχία σημαντικό αριθμό αυτών για τις εξετάσεις Cambridge IGCSE.

Το 2012, ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό της στην Ειδική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας Βουλγαρίας και έχοντας την ειδίκευση στις μαθησιακές δυσκολίες, μαζί με τη διδασκαλία της Αγγλικής, βοηθά  πολλούς μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες μάθησης.

 Έχει πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας στη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας και  είναι πιστοποιημένη εξετάστρια για τις εξετάσεις Lower και Proficiency του Michigan State MSU, του Palso Edexel καθώς και του Πανεπιστημίου του Lancashire ESB.

 

Βασίλειος Χατζημπύρος                                                 

Ψυχολογία

 

Γεννήθηκε στη Λάρισα, όπου ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του.

Σπούδασε ψυχολογία στο City University του Λονδίνου και έχει λάβει μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην επαγγελματική και συμβουλευτική ψυχολογία στο Ινστιτούτο εργασίας, υγείας και οργανισμών (I-WHO) της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου του Nottingha

Το 2014 αναγορεύτηκε διδάκτορας του τμήματος ψυχολογίας του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στο πλαίσιο συνεργασιών με διάφορους οργανισμούς όπως το γενικό νοσοκομείο αεροπορίας, το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας των φυλακών Λάρισας και το ίδρυμα σπαστικών βορείου Ελλάδας.

Έχει διδάξει ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο ΤΕΙ Λάρισας.

Τέλος έχει δημοσιεύσει  ερευνητικές εργασίες σε περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε ανακοινώσεις σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια σε συνεργασία με διάφορα πανεπιστήμια όπως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Berkeley.

 

Δημήτριος Μιχμίζος

Βιολογία και Θεωρία της Γνώσης

 

Γεννήθηκε στο Βανκούβερ του Καναδά και ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του στη Λάρισα.

Σπούδασε Βιολογία με εξειδίκευση στη Νευροβιολογία στο πανεπιστήμιο McGill, έχει λάβει μεταπτυχιακή εκπαίδευση στο Νευρολογικό Ινστιτούτο στο Μόντρεαλ του Καναδά και το 2003 αναγορεύτηκε Διδάκτορας στις Γνωσιακές Νευροεπιστήμες από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα τους μηχανισμούς Μάθησης & Μνήμης, ως υπότροφος του ΙΚΥ.

Γνωρίζει Αγγλικά ως δεύτερη μητρική γλώσσα και άριστα Γαλλικά, έχει πιστοποίηση χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ είναι και ιδρυτικό μέλος δύο επιστημονικών εταιρειών.

Ανήκει στην συγγραφική ομάδα επιστημονικού βιβλίου για την Άνοια, ενώ έχει δημοσιεύσει 17 ερευνητικές εργασίες και συνεδριακές ανακοινώσεις, οι οποίες έτυχαν θερμής υποδοχής από την επιστημονική κοινότητα, με βραβεία και πάνω από 100 ετεροαναφορές.

Έχει εργαστεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο ΤΕΙ Λάρισας, ως συμβασιούχος λέκτορας, καθώς και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ως καθηγητής Βιολογίας, για πάνω από  12 χρόνια.

 

 Κωνσταντίνος  Μπαρμπούτης

 Χημεία

 

Γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πατρών απ’ όπου πήρε το Πτυχίο Χημείας το 2004.

Την περίοδο 2004-2005 σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Surrey στην Αγγλία απ’ όπου πήρε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα με θέμα «Νερό και Μηχανική Περιβάλλοντος».

Εργάζεται ως Χημικός στη ΔΕΥΑΛ από το 2007, και παράλληλα από το 2007 έχει διδάξει Χημεία και παρεμφερή μαθήματα στο Δημόσιο ΙΕΚ και σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης.

 

Κυρτζόγλου Αθανάσιος

CAS Coordinator (Creativity-Activity-Service)

 

Γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε Αγγλική γλώσσα και Γαλλικά στο πανεπιστήμιο του Westminster στο Λονδίνο το 2001. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στο πανεπιστήμιο του Warwick στην εκπαιδευτική ηγεσία και καινοτομία το 2006.

 Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα ως καθηγητής Αγγλικών για πάνω από 13 έτη. Έχει εκπαιδευτεί στην διαχείριση των Διαδραστικών Πινάκων τύπου SMART σε επαγγελματικό επίπεδο και έχει εκπαιδεύσει με τη σειρά του εκατοντάδες άλλους εκπαιδευτικούς στη χρήση του ΔΠ.

Είναι σύμβουλος σε επιχειρήσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα (ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια) και εξειδικεύεται συνεχώς στην σχολική καινοτομία με επίκεντρο την τεχνολογία.

Του αρέσει να περνάει τον ελεύθερο χρόνο με την οικογένειά του.

 

Αχιλλέας Συνεφακόπουλος

Μαθηματικά και Συντονισμός του Προγράμματος

 

Σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Cornell των Η.Π.Α., απ’ όπου απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα το 2007.

Έχει διδάξει μαθηματικά στο πανεπιστήμιο Cornell ως βοηθός διδασκαλίας ή λέκτορας από το 2001 έως το 2007, και ως επισκέπτης επίκουρος καθηγητής από το 2007 έως το 2009, οπότε επέστρεψε στην Ελλάδα.

Συμμετείχε στην εκπαίδευση των βοηθών διδασκαλίας του Cornell, και προτάθηκε επτά (7) φορές από φοιτητές του Cornell για βραβείο διδασκαλίας, αλλά δεν το κέρδισε ποτέ.

Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Τ.Ε.Ι. Λάρισας έως το 2010 και μεταδιδακτορικός υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 2011.

Έχει διδάξει σε καλοκαιρινά σχολεία για μαθηματικούς διαγωνισμούς της Ε.Μ.Ε., ενώ συμμετέχει ενεργά στην επίλυση μαθηματικών προβλημάτων σε διάφορα διεθνή περιοδικά.

Από το Σεπτέμβριο του 2010 διδάσκει μαθηματικά στα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου.

 

 

 

Διεύθυνση

Διεύθυνση:
 Καρδίτσης 21,  Λάρισα
Τηλ:
2410-624403
Fax:
2410-624403
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website:
www.sxoleioraptou.gr

Με λίγα λόγια

Τα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου λειτουργούν από το 1957 στην πόλη της Λάρισας. Ιδρύτρια και καθοδηγήτρια του σχολείου αυτού είναι η δ. Μαίρη Ν. Ράπτου. 

Συνδεθείτε μαζί μας!

 

JoomShaper