Συνεργασία με Γονείς

Στα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου θεωρούμε πως η Αγωγή και η Εκπαίδευση προκύπτει από διαρκή, μόνιμη και οργανωμένη συνεργασία μεταξύ Οικογένειας και Σχολείου. Η διαρκής ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων με τους γονείς των παιδιών μας θεωρείται έτσι ακρογωνιαίος λίθος της εκπαιδευτικής μας λειτουργίας.

Συναντήσεις της Πέμπτης

Τρεις Πέμπτες κάθε μήνα το απόγευμα οργανώνονται συναντήσεις του Εκπαιδευτικού Προσωπικού με τους Γονείς για να αναλυθεί η πρόοδος του κάθε Παιδιού. Συχνά των συναντήσεων αυτών προηγούνται διαλέξεις από διακεκριμένες Πνευματικές προσωπικότητες (Παιδαγωγούς, Ιερείς , Συγγραφείς, Ψυχολόγους κ.λπ). Οργανώνονται επίσης Κύκλοι Συζητήσεων ανά Τμήμα, με συγκεκριμένα θέματα που αφορούν την ανατροφή των παιδιών και τη συμπόρευση Σχολείου-Οικογένειας.

Τηλεφωνική Ενημέρωση

Σε περίπτωση απουσίας κάποιου παιδιού ή άλλου έκτακτου συμβάντος κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του Σχολείου, τα Εκπαιδευτήριά μας αναλαμβάνουν την υποχρέωση να ενημερώνουν έγκαιρα τους γονείς.

Ακαδημαϊκός Σύμβουλος

Στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, κάθε Παιδί διαθέτει έναν Ακαδημαϊκό Σύμβουλο, που γνωρίζει προσωπικά το κάθε Παιδί και την Οικογένειά του. Ο Ακαδημαϊκός Σύμβουλος οργανώνει συναντήσεις με το Παιδί και την Οικογένειά του, συγκεντρώνει όποια πληροφορία σχετίζεται με την πρόοδο, τη συμπεριφορά του, την ψυχολογική και συναισθηματική του κατάσταση, τη σχέση του με τους συμμαθητές και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό κ.λπ και είναι εν γένει υπεύθυνος για την αρμονική και υγιή ένταξη του παιδιού στο σχολικό περιβάλλον.

 

Ενημερωτικές Συναντήσεις

Στην αρχή του κάθε σχολικού έτους οργανώνεται από το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του κάθε τμήματος Ενημερωτική Συνάντηση στην οποία αναλύεται το περιεχόμενο του Προγράμματος Διδασκαλίας και ο τρόπος εργασίας σε κάθε διδακτικό αντικείμενο, από τον αντίστοιχο Εκπαιδευτικό.

 

 

Τετράδιο Αλληλογραφίας

Στο Δημοτικό Σχολείο, στο Τετράδιο Αλληλογραφίας καταγράφονται καθημερινά οι Κατ’ Οίκον Εργασίες των Μαθητών, η πρόοδός τους και ό,τι άλλο ενδιαφέρει να γνωρίζει ο Γονέας από την σχολική ζωή του παιδιού του.

 

Δελτίο Περιγραφικής Αξιολόγησης

Σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες από το Δημοτικό ως και το Λύκειο, παράλληλα με το κρατικό δελτίο αξιολόγησης (τον «έλεγχο») ή και σε άλλες ημερομηνίες που κρίνει το Σχολείο, δίδεται στους γονείς αναλυτικότερο δελτίο περιγραφικής αξιολόγησης, που προσφέρει εκτενέστερη και αναλυτικότερη περιγραφή της Προόδου του Μαθητή σε κάθε περίοδο του Σχολικού Έτους.

Άλλοι Κανόνες Σχετικά με την Επικοινωνία Γονέων-Εκπαιδευτικών

Όπως αναλύθηκε παραπάνω, τα Εκπαιδευτήριά μας έχουν οργανώσει πολλαπλές και πυκνές ευκαιρίες σωστής και έγκυρης ενημέρωσης των Γονέων για την πρόοδο των Παιδιών μας. Πέραν αυτών, δεν είναι δυνατό να υπάρξει σωστή επικοινωνία μεταξύ Γονέων και Καθηγητών. Κατά τις πρωινές ώρες λειτουργίας των Εκπαιδευτηρίων, το Εκπαιδευτικό Προσωπικό των Εκπαιδευτηρίων μας είναι διαρκώς απασχολημένο με διάφορες δραστηριότητες (διδασκαλία, διορθώσεις εργασιών, διοικητικές διεκπεραιώσεις, συναντήσεις ειδικοτήτων, κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με άλλα μέλη του προσωπικού και της διεύθυνσης, εξατομικευμένη βοήθεια σε μαθητές, προετοιμασία εορτών, σύνταξη μαθητικών εντύπων κ.ά) και δεν είναι δυνατό η σωστή ενημέρωση στους γονείς να παρέχεται με τρόπο απροσδόκητο, ακατάστατο και απροετοίμαστο. Αποθαρρύνεται επίσης η τηλεφωνική επικοινωνία, ιδίως σε απογευματινές ώρες.

Για τα Εκπαιδευτήριά μας η Επικοινωνία Γονέα-Εκπαιδευτικού χαρακτηρίζεται από Ιερότητα. Οφείλει να συμβαίνει κατά πρόσωπο, με οργανωμένο τρόπο, με περίσκεψη, επιμέλεια και σοβαρότητα, όπως αξίζει σε κάθε Παιδί μας.

 

Ώρες Επικοινωνίας Εκπαιδευτικών-Γονέων

Στο Γυμνάσιο και το Λύκειο τα Εκπαιδευτήρια ενημερώνουν τους Γονείς για τις ώρες κατά τις οποίες οι Καθηγητές μπορούν να επικοινωνούν με τους γονείς τις πρωινές ώρες.

Διεύθυνση

Διεύθυνση:
 Καρδίτσης 21,  Λάρισα
Τηλ:
2410-624403
Fax:
2410-624403
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website:
www.sxoleioraptou.gr

Με λίγα λόγια

Τα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου λειτουργούν από το 1957 στην πόλη της Λάρισας. Ιδρύτρια και καθοδηγήτρια του σχολείου αυτού είναι η δ. Μαίρη Ν. Ράπτου. 

Συνδεθείτε μαζί μας!

 

JoomShaper