Λάρισα Αύγουστος 2014

Στο παρακάτω κείμενο υπογραμμίζουμε ορισμένες αρχές λειτουργίας του σχολείου μας. Η ιδιότητα του μαθητή, του εκπαιδευτικού ή του γονέα, που επιλέγει το σχολείο μας για την ολοκλήρωση της παιδικής προσωπικότητας, προϋποθέτει την αποδοχή και υποστήριξη των αρχών αυτών, χωρίς εξαιρέσεις και εκπτώσεις. Αλλά και η Διεύθυνση του σχολείου, οφείλει να τηρεί και να εφαρμόζει κατά γράμμα τις παρακάτω αρχές.

 Στα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο έργο αγωγής και εκπαίδευσης, που στηρίζεται σε συγκεκριμένους πυλώνες:

(α) τη χριστιανική διδασκαλία και τις χριστιανικές αξίες

(β) την καλλιέργεια του υγιούς πατριωτισμού, που βασίζεται στην αγάπη προς την Πατρίδα μας και την συνείδηση πως συμβιώνουμε σε μια οργανωμένη κοινωνία με κοινό παρελθόν, που εμπνέει και τους συλλογικούς μας στόχους για το μέλλον

(γ) την επιδίωξη της αριστείας, την επίτευξη υψηλών και πραγματιστικών ατομικών και συλλογικών στοχεύσεων.  

(δ) το σεβασμό στον όλον άνθρωπο, την αναγνώριση των ιδιαιτέρων ταλάντων του καθενός, την αίσθηση πως τα προτερήματά μας αποτελούν προσφορά στους συνανθρώπους μας, αλλά και τα σημεία υπεροχής των άλλων αποτελούν για μας ενίσχυση και μας παρέχουν έμπνευση για προσωπική βελτίωση.

(ε) τη διαμόρφωση στα Εκπαιδευτήρια μιας διαπαιδαγωγούσας ατμόσφαιρας που να οριοθετεί και να προσδιορίζει τη συμπεριφορά όλων των μελών της εκπαιδευτικής μας κοινότητας, Γονέων, μαθητών, Εκπαιδευτικών.

Οι παραπάνω παράγοντες αλληλεξαρτώνται και αλληλοεπηρεάζονται. Με άλλα λόγια, δεν μπορεί να επιτύχει κανείς άριστη αγωγή χωρίς υψηλά ιδανικά, δεν μπορεί να πετύχει υψηλές επιδόσεις παρά μόνο εντός μίας πολύ συγκεκριμένης παιδαγωγούσας ατμόσφαιρας κ.ο.κ.

Πατήστε εδώ για να δείτε το πλήρη κείμενο του κανονισμού.

Διεύθυνση

Διεύθυνση:
 Καρδίτσης 21,  Λάρισα
Τηλ:
2410-624403
Fax:
2410-624403
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website:
www.sxoleioraptou.gr

Με λίγα λόγια

Τα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου λειτουργούν από το 1957 στην πόλη της Λάρισας. Ιδρύτρια και καθοδηγήτρια του σχολείου αυτού είναι η δ. Μαίρη Ν. Ράπτου. 

Συνδεθείτε μαζί μας!

 

JoomShaper