Ακαδημαϊκοί Σύμβουλοι

 

Τι είναι ο Ακαδημαϊκός Σύμβουλος

 

Κάθε μαθητής του Γυμνασίου και του Λυκείου διαθέτει τον προσωπικό του Ακαδημαϊκό Σύμβουλο. Ο Ακαδημαϊκός Σύμβουλος είναι ένας συγκεκριμένος Καθηγητής του Γυμνασίου ή του Λυκείου, που αναλαμβάνει να πλαισιώνει προσωπικά τον μαθητή, να αναπτύσσει προσωπική σχέση μαζί του και με την οικογένειά του και γενικά να βοηθάει την ομαλή του πορεία, όχι μόνο όσον αφορά την Ακαδημαϊκή του πρόοδο, αλλά και τις σχέσεις με τους συμμαθητές και τους καθηγητές του. Πιο συγκεκριμένα, ο Ακαδημαϊκός Σύμβουλος του κάθε μαθητή:

  • Ενημερώνεται για τα κοινωνικά, οικογενειακά, και μορφωτικά χαρακτηριστικά του μαθητή, την επίδοση, την συμπεριφορά και τα ιδιαίτερα προβλήματά του.
  • Καταγράφει, σε κάποια προσωπική ατζέντα, τα στοιχεία επικοινωνίας του ιδίου και των γονέων του.
  • Ενημερώνει προσωπικά τον μαθητή πως θα είναι ο Ακαδημαϊκός Σύμβουλος του την τρέχουσα σχολική χρονιά, και του ορίζει τακτικές ώρες και χώρους επικοινωνίας.
  • Ενημερώνει το σύνολο των Διδασκόντων και τους γονείς του κάθε μαθητή ότι είναι ο Ακαδημαϊκός Σύμβουλος (ΑΣ) του συγκεκριμένου μαθητή (του παιδιού τους).
  • Προγραμματίζει τακτική επικοινωνία με το κάθε παιδί που βρίσκεται υπό την ευθύνη του, διαρκείας τουλάχιστον 10́ ανά τακτά χρονικά διαστήματα (π.χ. στην αρχή της Σχολικής Χρονιάς, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, με τη λήξη του πρώτου τετραμήνου, πριν τις διακοπές του Πάσχα, λίγο πριν τη λήξη της χρονιάς και την έναρξη των Εξετάσεων). Τηρεί σύντομο πρακτικό των συναντήσεων αυτών και των παρατηρήσεών του σχετικά με την πρόοδο, την συμπεριφορά, τις σχέσεις του μαθητή, τη μορφωτική, κοινωνική και πνευματική του πορεία, που συμπεριλαμβάνεται στο Portfolio (Τετράδιο Επίδοσης) του μαθητή.
  • Αναλαμβάνει την ευθύνη να ενημερώνει τους συναδέρφους του ή τους γονείς του μαθητή όσον αφορά οτιδήποτε άξιον λόγου  παρατηρεί όσον αφορά τις επιδόσεις τους, την συμπεριφορά τους, τις σχέσεις τους με τους συμμαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς τους.
  • Επιδιώκει στενότερη σχέση με τους μαθητές που εποπτεύει (ευχές σε εορτές, γενέθλια, επικοινωνία με τους γονείς στις συνελεύσεις γονέων ή τις εκδηλώσεις των Εκπαιδευτηρίων κ.λ.π.).  
  • Οι Διδάσκοντες και οι Γονείς έχουν την ευθύνη να κοινοποιούν στον ΑΣ οτιδήποτε θετικό ή αρνητικό θεωρούν άξιο λόγου όσον αφορά τις επιδόσεις του κάθε μαθητή, τη συμπεριφορά τους, τις σχέσεις τους με τους συμμαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς τους. 

Διεύθυνση

Διεύθυνση:
 Καρδίτσης 21,  Λάρισα
Τηλ:
2410-624403
Fax:
2410-624403
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website:
www.sxoleioraptou.gr

Με λίγα λόγια

Τα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου λειτουργούν από το 1957 στην πόλη της Λάρισας. Ιδρύτρια και καθοδηγήτρια του σχολείου αυτού είναι η δ. Μαίρη Ν. Ράπτου. 

Συνδεθείτε μαζί μας!

 

JoomShaper