Σχολικές Εορτές

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος δάσκαλος για να καταλάβει τι είναι το αληθινό σχολείο.

GUS 1794

        Η ζωή, η καθημερινότητά μας, μας υποδεικνύουν συνεχώς ότι οι γνώσεις, οι εμπειρίες που αποκτήσαμε στα μαθητικά μας χρόνια είναι αυτές που καθορίζουν πολλές από τις επιλογές και τις αποφάσεις μας.

        Και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να διαπιστώσει κανείς ότι αυτές οι αναμνήσεις δεν προέρχονται μόνο από την ώρα του μαθήματος της διδασκαλίας, της εξέτασης – εξάλλου αυτές είναι οι λιγότερες – αλλά κυρίως από την ώρα της συναναστροφής, της ξεκούρασης, της γιορτής. Τα σημαντικότερα λόγια που ακούσαμε και επανέρχονται στη μνήμη μας δεν είχαν ειπωθεί προγραμματισμένα, αλλά επειδή η ομάδα μας, το τμήμα μας συνεργαζόταν για ένα σημαντικό σκοπό, για έναν υψηλό στόχο. 

020  17b  GUS 5828

        Αυτή είναι η επιδίωξη όλων μας, να διαμορφώσουμε αυτοδύναμους μαθητές με ικανότητες, συνείδηση, ευαισθησία. Κι αυτό θα γίνει τόσο με την αφομοίωση των γνωστικών αντικειμένων όσο – και κυρίως – διατηρώντας την ιστορική μνήμη με την ενεργό συμμετοχή των μαθητών στις εθνικές μας εορτές (γιορτή για την ελληνική σημαία, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου), ευαισθητοποιώντας τους μαθητές μας στην εκκλησιαστική ιστορία και τη θρησκευτική παράδοση με τις γιορτές των Χριστουγέννων και αυτή των Τριών Ιεραρχών. Πυροδοτείται η δημιουργικότητα των παιδιών. Ενισχύεται η κοινωνικοποίησή τους και προσφέρεται ποιοτική παιδεία, απαραίτητη στη σύγχρονη κοινωνία μας. 

 

Διεύθυνση

Διεύθυνση:
 Καρδίτσης 21,  Λάρισα
Τηλ:
2410-624403
Fax:
2410-624403
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website:
www.sxoleioraptou.gr

Με λίγα λόγια

Τα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου λειτουργούν από το 1957 στην πόλη της Λάρισας. Ιδρύτρια και καθοδηγήτρια του σχολείου αυτού είναι η δ. Μαίρη Ν. Ράπτου. 

Συνδεθείτε μαζί μας!

 

JoomShaper