Μαθηματικοί Κύκλοι

Από το νέο σχολικό έτος, τα Εκπαιδευτήρια μας θα οργανώσουν μαθήματα διαγωνιστικών μαθηματικών στα πρότυπα των γνωστών διεθνώς  ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ.

Η κουλτούρα των ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ αναπτύχθηκε στην πρώην Σοβιετική Ένωση και συνεχίζεται με εντυπωσιακή επιτυχία σε όλο το δυτικό κόσμο. Η οργάνωση τους βασίζεται στην ιδέα ότι η μελέτη των μαθηματικών μπορεί να γεννήσει τον ίδιο ενθουσιασμό στους μικρούς μαθητές, όπως η ενασχόλησή τους με ένα άθλημα, χωρίς να στοχεύουν απαραίτητα στον πρωταθλητισμό. Χώρες οι οποίες διακρίνονται παραδοσιακά σε διεθνείς μαθηματικούς διαγωνισμούς, όπως οι Η.Π.Α., έχουν προωθήσει και συνεχίζουν να στηρίζουν τη δημιουργία και ανάπτυξη τέτοιων κύκλων.

Τα μαθήματα  μας θα απευθύνονται σε ταλαντούχους μαθητές όλων των σχολείων του νομού  από ΣΤ' Δημοτικού έως Α' Λυκείου και θα βασίζονται σε θέματα εκτός σχολικής ύλης. Τα θέματα αυτά θα είναι εύληπτα στους μαθητές που αγαπούν τα μαθηματικά, θα ξεκινούν από πολύ απλά επίπεδα και θα φτάνουν σε μεγαλύτερης δυσκολίας. Θα βασίζονται σε έννοιες οι οποίες έχουν αποδειχθεί πολύ χρήσιμες σε όσους συμμετέχουν σε μαθηματικούς διαγωνισμούς.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα χωριστούν σε δύο ή τρία ολιγομελή τμήματα, 16-18 μαθητών, ανάλογα με την τάξη που φοιτούν και με τις γνώσεις που έχουν ήδη αποκτήσει. Αν η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από τον παραπάνω αριθμό, θα τεθούν συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής. Διακρίσεις σε μαθηματικούς διαγωνισμούς θα ληφθούν σοβαρά υπόψιν. Ένας πρώτος προτεινόμενος διαχωρισμός είναι ο εξής:

                        Α Ομάδα: ΣΤ Δημοτικού,

                        Β Ομάδα: Α και Β Γυμνασίου,

                        Γ Ομάδα: Γ Γυμνασίου και Α Λυκείου

 

 Επίσης, θα υπάρχει και μια συμβολική συνδρομή ανά περίοδο ως εξής:

                        Πρώτη περίοδος (Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος) : 50 ευρώ (εφάπαξ)

                        Δεύτερη Περίοδος (Ιανουάριος-Μάιος): 50 ευρώ (εφάπαξ)

Η συνδρομή αυτή θα πρέπει να καταβληθεί στην αρχή της περιόδου και θα καλύπτει κυρίως τα βασικά έξοδα υλικοτεχνικής υποδομής.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, 10:00-13:00 στα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου. Υπεύθυνος των ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ θα είναι ο καθηγητής μαθηματικών των Εκπαιδευτήριων μας, Δρ. Αχιλλέας Συνεφακόπουλος.

Το ακριβές ωρολόγιο πρόγραμμα, καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, θα γίνουν σύντομα διαθέσιμες στις ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ της ιστοσελίδας του σχολείου μας.

Για την επικοινωνία σας μαζί μας, μπορείτε επίσης να στείλετε email στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ, η οποία  είναι Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .       

 

Διεύθυνση

Διεύθυνση:
 Καρδίτσης 21,  Λάρισα
Τηλ:
2410-624403
Fax:
2410-624403
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website:
www.sxoleioraptou.gr

Με λίγα λόγια

Τα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου λειτουργούν από το 1957 στην πόλη της Λάρισας. Ιδρύτρια και καθοδηγήτρια του σχολείου αυτού είναι η δ. Μαίρη Ν. Ράπτου. 

Συνδεθείτε μαζί μας!

 

JoomShaper