Διαγωνισμοί

Το σχολείο μας έχει παράδοση στη συμμετοχή και τη διάκριση σε μαθητικούς διαγωνισμούς καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς!

Ακολουθεί μια συνοπτική περιγραφή των κυριότερων μαθητικών διαγωνισμών στους οποίους λαμβάνουν μέρος μαθητές των εκπαιδευτηρίων μας. Εκτός από τους παρακάτω διαγωνισμούς, μαθητές του σχολείου μας έχουν συμμετάσχει κατά καιρούς με επιτυχία σε διαγωνισμούς ποίησης, ιστορίας και πολιτισμού, σε εκπαιδευτικά συνέδρια προσομοίωσης λειτουργίας διεθνών οργανισμών (όπως το MUN), και άλλους πολλούς.


 

            ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Οι διαγωνισμοί της Ε.Μ.Ε. Ως πρώτους θα αναφέρουμε τους μαθηματικούς διαγωνισμούς που διεξάγονται από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.): “ΘΑΛΗΣ” , “ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ” και “ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ”.

Ο “ΘΑΛΗΣ” διεξάγεται στο πρώτο τρίμηνο κάθε διδακτικού έτους με μεγάλη μαθητική συμμετοχή και πολλές επιτυχίες τόσο από τους μαθητές του γυμνασίου μας όσο κι από αυτούς του λυκεόυ. Όσοι διακρίνονται σε αυτόν καλούνται να συμμετάσχουν στην επόμενη φάση του δυσκολότερου διαγωνισμού ¨Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ”.

Η τρίτη φάση του ¨ΑΡΧΙΜΗΔΗ” λαμβάνει χώρα στην Αθήνα με σκοπό τη στελέχωση των εθνικών μας ομάδων που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους διεθνείς μαθηματικούς διαγωνισμούς.

           Στον 74ο διαγωνισμό “Ο ΘΑΛΗΣ”  διακρίθηκαν οι παρακάτω μαθητές μας:

            1. ΜΠΑΡΑΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Β' ΓΥΜΝ.)
            2. ΤΣΟΥΡΗ ΟΛΓΑ (Β' ΓΥΜΝ.)
            3. ΧΑΣΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (Β' ΓΥΜΝ.)
            4. ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗ ΒΙΟΛΕΤΤΑ (Β' ΛΥΚ.)
            5. ΤΣΟΓΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ (Β' ΛΥΚ.)
            6. ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ (Γ' ΛΥΚ.)

Ο διαγωνισμός Καγκουρό. Ο κύριος σκοπός του μαθηματικού διαγωνισμού “Καγκουρό” είναι να εισαγάγει τους συμμετέχοντες σε μαθηματικές προκλήσεις με ευχάριστο τρόπο, εμπνέοντας το ενδιαφέρον τους για τα μαθηματικά και ενισχύοντας την προσπάθειά τους για περαιτέρω πρόοδο. Αποτελείται από ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και απευθύνεται σε όλους τους μαθητές, χωρίς διακρίσεις και ανεξάρτητα από την επίδοσή τους στα μαθηματικά.

Τα εκπαιδευτήρια μας αποτελούν εξεταστικό κέντρο για τον νομό Λάρισας από το Μάρτιο του 2011 και διατηρούν ειδική ιστοσελίδα γι'αυτόν https://sites.google.com/site/kangarooraptou/.


 

            EUROSCOLA

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιθυμώντας να δώσει στους νέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ευκαιρία να γνωρίσουν το χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να εκφράσουν τις προσδοκίες και τις απόψεις τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση, διοργανώνει στο Στρασβούργο την ημερίδα EUROSCOLA. Στην ημερίδα αυτή θα συμμετάσχουν μετά από γραπτό διαγωνισμό μαθητές Λυκείου από τις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

         Οι μαθήτριες μας

                   ΤΣΟΓΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ, και
                   ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗ ΒΙΟΛΕΤΤΑ του ΜΑΤΘΑΙΟΥ,

διακρίθηκαν στο γραπτό διαγωνισμό για το πρόγραμμα EUROSCOLA και ήταν μεταξύ των εικοσιτεσσάρων (24) μαθητών που εκπροσώπησαν την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στην Ημερίδα που διεξήχθει στο Στρασβούργο την 23η Ιανουαρίου 2014.        


 

            ΒΙΟΛΟΓΙΑ

Τα τελευταία χρόνια, ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Βιολογίας για τους μαθητές Λυκείου, που διεξάγεται από την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων, έχει αποδειχθεί πολύ δημοφιλής στα εκπαιδευτήρια μας.

Ο διαγωνισμός αυτός έχει σκοπό την επιλογή ταλαντούχων μαθητών της χώρας που ενδιαφέρονται και ασχολούνται με τη Βιολογία και δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους σε αυτή. Πραγματοποιείται σε τρεις φάσεις κάθε χρόνο, σε σύνδεση με τη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας.


 

            XHMEIA

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών διεξάγει κάθε χρόνο τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας. Ο διαγωνισμός αυτός απευθύνεται σε μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γενικών Λυκείων, καθώς και των ΕΠΑ.Λ, Δημοσίων και Ιδιωτικών, χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή μαθητών από άλλη τάξη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι μαθητές της Β΄ τάξης του Λυκείου εξετάζονται σε θέματα σχετικά με την ύλη της Α΄ και Β΄ τάξης, ενώ οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Λυκείου εξετάζονται σε θέματα σχετικά με την ύλη της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης.


 

            ΦΥΣΙΚΗ

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Λυκείου. Ο διαγωνισμός αφορά στους μαθητές όλων των τάξεων των Γενικών Λυκείων της χώρας.

Από το 2013, η Ε.Ε.Φ. ξεκίνησε τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Φυσικής Γυμνασίου. Ο διαγωνισμός αφορά στους μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων της χώρας.

Και στις δύο φάσεις του Πανελλήνιου διαγωνισμού Φυσικής οι μαθητές διαγωνίζονται τόσο σε θεωρητικά θέματα όσο και σε πειραματικό πρόβλημα, χωρίς τη λήψη, αλλά με επεξεργασία πραγματικών πειραματικών δεδομένων. Σε όλους τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής καταβάλλεται προσπάθεια προσέγγισης των θεμάτων των Διεθνών Ολυμπιάδων Φυσικής αλλά και επιχειρείται η δοκιμαστική εφαρμογή τέτοιων θεμάτων σε εξεταστικό περιβάλλον από τους Έλληνες μαθητές.


 

            ΛΥΣΙΑΣ

Ο Λυσίας είναι ένας Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet. Ο διαγωνισμός διεξάγεται, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, τη Microsoft Hellas και τον OTE, με τη συνεργασία του Ιδρύματος Λαμπράκη, της ΕΕΔΕ, της ΕΠΥ και της Cyprus Computer Society, διακεκριμένων επιστημόνων από Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Ινστιτούτα, Πανεπιστήμια, καθώς και εκπαιδευτικών απ’ όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης.

Διαγωνισμοί

Διεύθυνση

Διεύθυνση:
 Καρδίτσης 21,  Λάρισα
Τηλ:
2410-624403
Fax:
2410-624403
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website:
www.sxoleioraptou.gr

Με λίγα λόγια

Τα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου λειτουργούν από το 1957 στην πόλη της Λάρισας. Ιδρύτρια και καθοδηγήτρια του σχολείου αυτού είναι η δ. Μαίρη Ν. Ράπτου. 

Συνδεθείτε μαζί μας!

 

JoomShaper