Σχολική Μελέτη

Η Σχολική Μελέτη στο Δημοτικό Μ.Ν. Ράπτου

Τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου προσφέρουν στους μαθητές του Δημοτικού σχολείου τη δυνατότητα μεσημεριανής Μελέτης στο χώρο του σχολείου. Η σχολική μελέτη αποτελεί προέκταση του καθημερινού προγράμματος κατά αντιστοιχία του γνωστού θεσμού του ολοήμερου σχολείου. Τα Εκπαιδευτήρια μας προέβησαν σε αυτήν την καινοτομία σεβόμενα τις διευρυμένες χρονικές ανάγκες της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας.

Στόχος της Μελέτης είναι η καθημερινή, συστηματική προετοιμασία των μαθητών στις γραπτές εργασίες για την επόμενη ημέρα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ολοκλήρωση των κατ’ οίκον εργασιών των μαθητών στη Νεοελληνική Γλώσσα και τα Μαθηματικά, στο χώρο του σχολείου.

Στα πολλαπλά οφέλη της Μελέτης, περιλαμβάνονται τα εξής:

  • Ολοκληρώνονται και διορθώνονται οι σχολικές εργασίες στα βασικά μαθήματα υπό την επίβλεψη ειδικών διδασκαλισσών
  • Το παιδί μας μαθαίνει να συγκεντρώνεται και να ολοκληρώνει απερίσπαστο τις σχολικές του εργασίες
  • Εξοικονομείται ελεύθερος χρόνος το απόγευμα για το παιδί και την οικογένειά του
  • Επιλύεται το σαφές και συχνά διατυπωμένο πρόβλημα φύλαξης που αντιμετωπίζουν πολλοί εργαζόμενοι γονείς
  • Διευκολύνεται ο εντοπισμός πιθανών σημείων σύγχυσης εξατομικευμένα για κάθε μαθητή και σε συνεργασία με την υπεύθυνη δασκάλα τίθεται το πρώτο και αναγκαίο βήμα για την αντιμετώπισή τους.

Η μεσημεριανή μελέτη λειτουργεί υπό την εποπτεία αριστούχων εξειδικευμένων διδασκαλισσών από τη 1:10μ.μ. ως τις 3:00μ.μ για τα παιδιά της Α’ και Β’ Δημοτικού. Για τα παιδιά από Γ’-ΣΤ’ Δημοτικού η πρώτη ζώνη είναι από τις 2:10μ.μ. ως τις 3:00μ.μ  και η δεύτερη ζώνη από τις 3:00μ.μ. ως τις 3:45μ.μ.

Μέσα στο πρόγραμμα της σχολικής μελέτης προβλέπεται ένα διάλειμμα διάρκεια 15 λεπτών μετά την ολοκλήρωση του βασικού σχολικού προγράμματος. Σε αυτό το διάστημα τα παιδιά μπορούν να φάνε σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο και να ξεκουραστούν για λίγο, προτού ξεκινήσουν τη μελέτη.

 

Διεύθυνση

Διεύθυνση:
 Καρδίτσης 21,  Λάρισα
Τηλ:
2410-624403
Fax:
2410-624403
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website:
www.sxoleioraptou.gr

Με λίγα λόγια

Τα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου λειτουργούν από το 1957 στην πόλη της Λάρισας. Ιδρύτρια και καθοδηγήτρια του σχολείου αυτού είναι η δ. Μαίρη Ν. Ράπτου. 

Συνδεθείτε μαζί μας!

 

JoomShaper