Πληροφορική στο Δημοτικό

 

Η Πληροφορική στο Δημοτικό Μ.Ν. Ράπτου

 

Στα Εκπαιδευτήριά μας το μάθημα της Πληροφορικής διδάσκεται σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού, από την Α’ Δημοτικού έως και την Στ’ Δημοτικού. Ξεκινώντας από την Α’ Δημοτικού οι μαθητές μας μαθαίνουν να ονοματίζουν κάθε επιμέρους κομμάτι του Η/Υ, να χρησιμοποιούν το ποντίκι, να ζωγραφίζουν και να γράφουν με τη βοήθεια του πληκτρολογίου. Στη συνέχεια και καθώς περνούν από τάξη σε τάξη οι μαθητές γνωρίζουν να γράφουν και να μορφοποιούν κείμενα, πίνακες, λογιστικά φύλλα, διαφάνειες και πολλά άλλα. Εκτός όμως από τις δεκάδες εργασίες που εκπονούν με τη βοήθεια των υπολογιστών, των φυλλαδίων εργασίας και των λοιπών εποπτικών υλικών, δίνεται ιδιαίτερη σημασία και στην θεωρία της Επιστήμης των Υπολογιστών. Έτσι, μαθαίνουν για τις μονάδες του υπολογιστή, τα λειτουργικά συστήματα, τα προγράμματα και τις εφαρμογές, την ιστορία των υπολογιστών και του Διαδικτύου, κτλ.

Χάρη στην πρόσφατη αναβάθμιση του εργαστηρίου μας, εγκαταστάθηκαν και χρησιμοποιούνται πολλά Εκπαιδευτικά Λογισμικά όπου οι μαθητές αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες μέσα από ποιοτικά και ευχάριστα παιχνίδια. Επιπλέον, η σύνδεση στο Διαδίκτυο μας βοηθά να επισκεπτόμαστε χρήσιμες και κατάλληλες για την ηλικία των παιδιών ιστοσελίδες, να παρακολουθούμε βίντεο, να εμπλουτίζουμε τις εργασίες μας με όμορφες εικόνες, να χρησιμοποιούμε διαδικτυακά προγράμματα και να βρίσκουμε πληροφορίες για τις εργασίες μας.

Ένας από τους βασικότερους στόχους του μαθήματος είναι να κατανοήσουν οι μαθητές μας ότι οι Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές είναι χρήσιμα εργαλεία εργασίας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρούνται απλές παιχνιδομηχανές. Τέλος, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην ασφάλεια των μαθητών κατά την πλοήγησή τους στο Διαδίκτυο, στην προστασία των προσωπικών δεδομένων και την αναγνώριση και αποφυγή των κινδύνων.

 

 

 

titivismata

 

 

 

Διεύθυνση

Διεύθυνση:
 Καρδίτσης 21,  Λάρισα
Τηλ:
2410-624403
Fax:
2410-624403
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website:
www.sxoleioraptou.gr

Με λίγα λόγια

Τα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου λειτουργούν από το 1957 στην πόλη της Λάρισας. Ιδρύτρια και καθοδηγήτρια του σχολείου αυτού είναι η δ. Μαίρη Ν. Ράπτου. 

Συνδεθείτε μαζί μας!

 

JoomShaper