Φυσική Αγωγή στο Δημοτικό

 

Η Φυσική Αγωγή στο Δημοτικό Μ.Ν. Ράπτου

 

Στόχος του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στο Δημοτικό είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών (σωματική, πνευματική, συναισθηματική), η ενίσχυση της υγείας τους και η ομαλή ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Στην Α΄ & Β΄ τάξη τα μαθήματα δομούνται με άξονα τη διερεύνηση της αντιληπτικοκινητικής μάθησης, την ανάπτυξη της θετικής αυτοαντίληψης και κοινωνικοποίησης και την ένταξη στην ομάδα που γίνεται και με τη συμμετοχή σε ομαδικά κινητικά παιχνίδια. Δίνεται έμφαση καταρχήν στις βασικές κινητικές δεξιότητες, στην ανάπτυξη της κινητικής δημιουργικότητας μέσω της Ψυχοκινητικής και Μουσικοκινητικής αγωγής και στην πρώτη γνωριμία με τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Στη Γ΄ & Δ΄ τάξη διευρύνεται η απόκτηση των κινητικών δεξιοτήτων μέσω της Ψυχοκινητικής και Μουσικοκινητικής αγωγής. Παράλληλα γίνεται εισαγωγή στις αθλοπαιδιές, στη γυμναστική και στα αγωνίσματα του στίβου και δίνεται έμφαση στα ομαδικά παιχνίδια. Επίσης συνεχίζεται η εκμάθηση παραδοσιακών χορών και η γνωριμία με την λαϊκή μας παράδοση.

Στην Ε΄ & Στ΄ τάξη στοχεύουμε στην ανάπτυξη των βασικών κινητικών δεξιοτήτων κυρίως μέσω των αθλοπαιδιών, του στίβου και της γυμναστικής και στη συνέχεια της εκμάθησης των παραδοσιακών χορών.


Σε όλες τις τάξεις δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην καλή λειτουργία της ομάδας, στην τήρηση των κανόνων των παιχνιδιών ώστε να προάγεται η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και του ευ αγωνίζεσθαι.
Επιπροσθέτως γίνονται παρουσιάσεις μαθημάτων που σχετίζονται με την υγιεινή διατροφή, την ιστορία των ολυμπιακών αγώνων, και την απόκτηση θετικής στάσης απέναντι στη δια βίου άσκηση για την υγεία.

Διεύθυνση

Διεύθυνση:
 Καρδίτσης 21,  Λάρισα
Τηλ:
2410-624403
Fax:
2410-624403
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website:
www.sxoleioraptou.gr

Με λίγα λόγια

Τα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου λειτουργούν από το 1957 στην πόλη της Λάρισας. Ιδρύτρια και καθοδηγήτρια του σχολείου αυτού είναι η δ. Μαίρη Ν. Ράπτου. 

Συνδεθείτε μαζί μας!

 

JoomShaper