Απογευματινές Αθλητικές Δραστηριότητες

 

Απογευματινές Αθλητικές Δραστηριότητες στο Εκπαιδευτήριο Μαίρης Ν. Ράπτου

 

Στα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου το μάθημα της Φυσικής Αγωγής αποτελεί μέσο διαμόρφωσης και ανάδειξης της προσωπικότητας κάθε μαθητή. Στο σχολείο μας διαθέτουμε όλα τα απαραίτητα μέσα για τη διεξαγωγή των απογευματινών αθλητικών δραστηριοτήτων. Ανοιχτά και κλειστά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϋ, γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, κλειστό γυμναστήριο και γήπεδο τένις. Είναι δραστηριότητες μεγάλης παιδαγωγικής αξίας, στις οποίες μπορούν οι μαθητές να συμμετέχουν ανάλογα με τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα τους, εντός του σχολείου αλλά εκτός του υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος. Με τα προγράμματα που εφαρμόζουμε στα Εκπαιδευτήρια μας βοηθούμε τα παιδιά να νιώσουν μέσα στο σχολικό περιβάλλον την αξία και τη συμβολή του αθλητισμού στην πνευματική τους εξέλιξη.

Οι απογευματινές Αθλητικές δραστηριότητες που προσφέρουμε είναι οι εξής:

  • Ποδόσφαιρο
  • Καλαθοσφαίριση (Μπάσκετ)

  • Αντισφαίριση (Τένις)

  • Κλασσικός Αθλητισμός.

 

Επιλέγουμε τις δραστηριότητες των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου γιατί:

  • Διδάσκουν έμπειροι και ειδικευμένοι εκπαιδευτικοί

  • Διεξάγονται στο άριστο περιβάλλον των Εκπαιδευτηρίων μας

  • Η μετακίνηση των μαθητών γίνεται με τα σχολικά λεωφορεία

  • Κερδίζουμε πολύτιμο χρόνο, αποφεύγοντας τις περιττές μετακινήσεις

  • Παρέχουν ασφάλεια

  • Είναι οικονομικές.

Τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου ακολουθώντας το αρχαίο ρητό "Νούς υγιής εν σώματι υγιεί" και προσπαθώντας να καλλιεργήσει το ομαδικό πνέυμα, δημιούργησε την ακαδημία ποδοσφαίρου.

Το σχολείο μας διαθέτει το δικό της γήπεδο 5Χ5 με χλοοτάπητα στις καινούργιες εγκαταστάσεις του Γυμνασίου. Κύριο μέλημα της ακαδημίας είναι  οι μαθητές να  μάθουν να συνεργάζονται, να υποστηρίζει ο ένας τον άλλον και να αγωνίζονται με δίκαιο τρόπο. Έτσι μέσα από σκληρή δουλειά μαθαίνουν τα μυστικά του αθλήματος. Υπάρχουν δυο τμήματα, το ένα για μαθητές Α' και Β' τάξης Δημοτικού και το δεύτερο για τους μαθητές της Γ', Δ', Ε', και ΣΤ' τάξης του Δημοτικού. 

Στόχος μας είναι τα παιδιά με επιστημονικό τρόπο να διδαχθούν το σύγχρονο ποδόσφαιρο και να μάθουν τους εσωτερικούς κανονισμούς του παιχνιδιού.

Το μπάσκετ είναι ένα ομαδικό άθλημα που αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ και εξελίχθηκε σε ένα απο τα δημοφιλέστερα αθλήματα στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Η καλαθοσφαίριση προάγει το συλλογικό πνεύμα και την ευγενή άμιλλα. Τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου φιλοξενούν στο κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου την Ακαδημία Μπάσκετ.

Στόχος είναι η καλλιέργεια της σωματικής και ψυχικής τους υγείας, η διαμόρφωση σωστού χαρακτήρα και η ανάδειξη ταλαντούχων αθλητών. Η ακαδημία απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια από 6 έως 14 ετών. Σημαντικό είναι επίσης να αναφέρουμε ότι στο σχολείο μας φοίτησε ο πρωταθλητής Ελλάδος  Β. Σπανούλης.

Το τένις είναι μια αθλητική δραστηριότητα για μικρούς και μεγάλους. Η πρώτη επαφή με το άθλημα μπορεί να γίνει σε ηλικία 4 ετών (mini tennis). Στόχος των απογευματινών μας μαθημάτων είναι να μάθουν  οι μαθητές μας τη βασική τεχνική των χτυπημάτων μέσα από παιγνιώδη μορφή και μέσα από το παιχνίδι να μάθει τους κανονισμούς. Για τους προχωρημένους, επιδιώκουμε την εκμάθηση ειδικών χτυπημάτων (forehand, backhand, vole, service) και τακτικής.

Σκοπός του μαθήματος είναι να συμβάλλει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων των παιδιών, όπως ευκινησία, ισορροπία, και συντονισμός κινήσεων. Επιπλέον καλλιεργείται η ικανότητα της αντίληψης, της επικοινωνίας και της συνεργασίας με συνομήλικους του και τέλος να μπορέσει το παιδί να παίξει, να διασκεδάσει και να εκτονωθεί.

Η ακαδημία πετοσφαίρισης συνεχίζει και φέτος προσπαθώντας να φέρει πιο κοντά τους μαθητές στον αθλητισμό και την καλλιέργεια αθλητικής παιδείας. Κύριο μέλημα και φιλοσοφία της ακαδημίας είναι η θεμελίωση των βάσεων για τη δια βίου άσκηση, καθώς επίσης η συλλογικότητα, η πειθαρχία και η ευγένεια, στοιχεία που βοηθούν στην διαμόρφωση υγιών χαρακτήρων.

Στο σχολείο μας τα παιδιά μαθαίνουν τη βασική τεχνική του βόλεϋ, την εκμάθηση της τεχνικής των αμυντικών και επιθετικών χτυπημάτων (πάσα με δάχτυλα, μανσέτα, σέρβις, επιθετική πάσα, καρφί, μπλοκ) αλλά και παιχνίδια με τελικό σκοπό το παιχνίδι 3Χ3 ( μίνι βόλεϋ) όπου διδάσκονται κομμάτια τεχνικής.

Στην ακαδημία συμμετέχουν μαθήτριες από Γ', Δ', Ε' και ΣΤ' του Δημοτικού.

 

Διεύθυνση

Διεύθυνση:
 Καρδίτσης 21,  Λάρισα
Τηλ:
2410-624403
Fax:
2410-624403
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website:
www.sxoleioraptou.gr

Με λίγα λόγια

Τα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου λειτουργούν από το 1957 στην πόλη της Λάρισας. Ιδρύτρια και καθοδηγήτρια του σχολείου αυτού είναι η δ. Μαίρη Ν. Ράπτου. 

Συνδεθείτε μαζί μας!

 

JoomShaper