Αισθητική Αγωγή

 

Η Αισθητική Αγωγή στο Δημοτικό Μ.Ν. Ράπτου

 

Βασικός στόχος του μαθήματος των εικαστικών είναι ο εικαστικός αλφαβητισμός των μαθητών. Δουλεύοντας με ομαδοκεντρική προσέγγιση, τα παιδιά αναμένεται να συνεργαστούν στην εξερεύνηση ποικίλων τεχνικών ζωγραφικής και να διευρύνουν τα αισθητικά όριά τους. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στον οπτικό εγγραμματισμό του μαθητή ώστε να βιώσει την τέχνη από την πλευρά τόσο του δημιουργού όσο και του θεατή. Τέλος, το μάθημα, βασισμένο στη διαθεματική προσέγγιση, βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με τα υπόλοιπα μαθήματα, δίνοντας στους μαθητές τη δυνατότητα να εκφράσουν σκέψεις και προβληματισμούς μέσα από την τέχνη.

 

Έκθεση Εικαστικής Δημιουργίας

Το σχολείο μας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις εικαστικές δημιουργίες των παιδιών και διοργανώνει κάθε χρόνο Έκθεση Εικαστικής Δημιουργίας. Μέσα από την έκθεση, αναγνωρίζονται οι κόποι των μαθητών μας και αναδεικνύεται το ταλέντο τους. Παράλληλα, τα παιδιά αισθάνονται μεγάλη ικανοποίηση όταν βλέπουν τα έργα, που με τόσο μεράκι φιλοτέχνησαν, να εκτίθενται. Τα δυο τελευταία χρόνια η Έκθεσή μας μεταφέρεται και στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας. Η έκθεση απευθύνεται σε όλον τον εκπαιδευτικό κόσμο της πόλης και φιλοδοξεί να αποτελεί διαρκή πόλο ενημέρωσης κι ανταλλαγής απόψεων  για το ζήτημα της αισθητικής αγωγής στα σχολεία.

 

 

 

Δείτε το βίντεο της Έκθεσης Εικαστικών  2014 στο Γαλλικό Ινστιτούτο στο κανάλι των Εκπαιδευτηρίων μας στο Youtube.

Δείτε το βίντεο της Έκθεσης Εικαστικών 2013 στο Γαλλικό Ινστιτούτο στο κανάλι των Εκπαιδευτηρίων μας στο Youtube.

 

ekthesi   ekthesi2   ekthesi3

 


 

Διεύθυνση

Διεύθυνση:
 Καρδίτσης 21,  Λάρισα
Τηλ:
2410-624403
Fax:
2410-624403
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website:
www.sxoleioraptou.gr

Με λίγα λόγια

Τα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου λειτουργούν από το 1957 στην πόλη της Λάρισας. Ιδρύτρια και καθοδηγήτρια του σχολείου αυτού είναι η δ. Μαίρη Ν. Ράπτου. 

Συνδεθείτε μαζί μας!

 

JoomShaper