ΑΡΙΣΤΟΝ

25 Μαΐου 2013 Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία artical showing

Το Άριστον Τεστ αποτελεί ένα έμεπιρο σύστημα Επαγγελματικού Προσανατολισμού που διερευνά την προσωπικότητα, τις ικανότητες, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα και προσδιορίζει τα επαγγέλματα εκείνα που ταιριάζουν στον ενδιαφερόμενο.

Τα Εκπαιδευτήρια Μ. Ν. Ράπτου έχοντας υπ΄ όψιν τους ότι στη χώρα μας ένα μεγάλο ποσοστό των νέων εγκαταλείπουν τις σπουδές τους και φτάνουν στην απόφαση αυτή λόγω λανθασμένης επιλογής, εκτιμούν ότι η σωστή επιλογή επαγγέλματος αποτελεί σημαντικό παράγοντα ισόρροπης ανάπτυξης της προσωπικότητας του ανθρώπου και ως εκ τούτου έχει διαχρονική σημασία.

Γι΄ αυτό σας γνωστοποιούμε ότι τα Εκπαιδευτήριά μας παρέχουν υπηρεσίες Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού στους μαθητές του Σχολείου μας αλλά και σε παιδιά της πόλης μας. Τα Εκπαιδευτήριά μας είναι πλέον πιστοποιημένο κέντρο Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού Θεσσαλίας από την επιστημονική ομάδα του ΑΡΙΣΤΟΝ ΤΕΣΤ, το οποίο θα υλοποιείται κάθε χρόνο στις εγκαταστάσεις του Σχολείου μας για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

 

Το ΆΡΙΣΤΟΝ ΤΕΣΤ αποτελεί ένα έμπειρο σύστημα Επαγγελματικού Προσανατολισμού που διερευνά την προσωπικότητα,  τις ικανότητες, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα και προσδιορίζει τα επαγγέλματα εκείνα που  ταιριάζουν στον ενδιαφερόμενο. Επιπλέον υποδεικνύει τα Πανεπιστημιακά Τμήματα που αντιστοιχούν στις κλίσεις του κάθε μαθητή. Αξιοποιώντας αυτά τα δεδομένα, ο μαθητής μπορεί να αποφασίσει έγκυρα και έγκαιρα σχετικά με τις σπουδές και το επάγγελμα που θα ακολουθήσει, ώστε να διασφαλίσει μια επιτυχημένη καριέρα.

 

Το  ΑΡΙΣΤΟΝ ΤΕΣΤ βασίζεται σε ψυχομετρικές μεθόδους και τεχνικές, καθώς, επίσης, και σε διεθνή τεστ προσωπικότητας, ενδιαφερόντων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων. Το τεστ υποδεικνύει επαγγέλματα που ταιριάζουν στην ίδια την ιδιοσυγκρασία και με προδιαθέσεις που ήδη υπάρχουν στο δυναμικό κάθε μαθητή, αναλύοντας την προσωπικότητα, τις ειδικές ικανότητες και δεξιότητες που απαιτούνται για την άσκηση των επαγγελμάτων αυτών.

 

Υπεύθυνη Επαγγελματικού Προσανατολισμού των Εκπαιδευτηρίων μας είναι η καθηγήτρια κ. Ιωάννα Καματσέλου, η οποία συνεργάζεται με το Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Κωνσταντίνο Πετρόπουλο. Το τεστ απευθύνεται στους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου και ειδικά στους μαθητές της Β΄ Λυκείου, που την επόμενη χρονιά θα κληθούν να συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό τους Δελτίο για την επιλογή του κλάδου των σπουδών τους.

 

Προκειμένου να αξιοποιήσει το ΑΡΙΣΤΟΝ ΤΕΣΤ ο κάθε μαθητής καλείται να κλείσει ραντεβού για να συμπληρώσει το τεστ μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Για κάθε μαθητή που πραγματοποιεί το τεστ λαμβάνουμε μια εξατομικευμένη πολυσέλιδη αναφορά.  Η έκθεση αυτή παραδίδεται στον εξεταζόμενο και αναλύεται σε συνάντηση -παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα-  με την υπεύθυνη Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

Διαβάστηκε 2208576 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 21:43
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Διεύθυνση

Διεύθυνση:
 Καρδίτσης 21,  Λάρισα
Τηλ:
2410-624403
Fax:
2410-624403
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website:
www.sxoleioraptou.gr

Με λίγα λόγια

Τα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου λειτουργούν από το 1957 στην πόλη της Λάρισας. Ιδρύτρια και καθοδηγήτρια του σχολείου αυτού είναι η δ. Μαίρη Ν. Ράπτου. 

Συνδεθείτε μαζί μας!

 

JoomShaper